Az Alsószeri csárda története egyszerű. A Club Tihany vezetői nyugdíjba menvén építettek maguknak egy csárdát az Őrségben, majd a sikeres bevezetés után bérbeadták egy helyi vállalkozónak.
Az Alsószeri Csárda bejárata Nagyrákoson
A Velemértől 20 km-re található csárda minden részletében gondos tervezés és kivitelezés eredménye, de ugyanilyen a fenntartása is. Az alábbi képek magukért beszélnek. Amiképpen az asztalra tett ételek íze is. Azt azonban személyesen és a helyszínen kell megkóstolni. Az étterem nem véletlenül lett az őrségi falusi turizmus egyik kiemelt célpontja.
A veleméri kúriasor vendégeinek ajánlott legjobb őrségi éttermek egyike.
A bejáratnál egy fából faragott őrálló fogadja a vendégeket. A feje fölé is kinyúló tetőnek, meg a kitűnő pácolásnak köszönhetően az évek során nem hagyott rajta nyomot az idő.
A belső berendezés hangulatos. Amíg az ételre várunk, van mit nézegetni.
A kemence tetején például cserépedények pihennek. A jobboldali egy jellegzetes, 100 éves káposztásfazék, amelyet még nem "mázoloztak" be.
A falakon elhelyezett sok csecsebecse meghitt hangulatot eredményez. Olyan az összkép, mintha egy érdekes lakásba tévedtünk volna be.
Polcok.
Régi könyvek.
A kemence télen kellemes meleget áraszt. Olyankor ez a kedvenc helyünk. Amikor a vénséges vén derekamat nekitámasztom, mintha a melegtől elmúlna a szaggatás.
Nyáron persze hűtlenek leszünk a kemencéhez és kiülünk a tágas és szellős tornácra, amelyről ragyogó kilátás nyílik a nemrégen átadott völgyhídra. Erre a völgyhidra, pontosabban a rajta haladó vasútvonalra nem az étterem vendégei néznek ferde szemmel, hanem a környékbeli szállásadók.
A csárda egy újabb nézőpontból.
A hasonló műintézményekben kötelező feladatot itt így oldották meg: kemence a szabadban.
Szinte kínos rend, virágok és tisztaság mindenütt. Kétségtelenül megkapó a látvány.
Népi tárgyak a külső falakon is.
A tornác délelőtt, keleti fényben.
Az Alsószeri Csárda bejárata Nagyrákoson
A Velemértől 20 km-re található csárda minden részletében gondos tervezés és kivitelezés eredménye, de ugyanilyen a fenntartása is. Az alábbi képek magukért beszélnek. Amiképpen az asztalra tett ételek íze is. Azt azonban személyesen és a helyszínen kell megkóstolni. Az étterem nem véletlenül lett az őrségi falusi turizmus egyik kiemelt célpontja.
A veleméri kúriasor vendégeinek ajánlott legjobb őrségi éttermek egyike.
A bejáratnál egy fából faragott őrálló fogadja a vendégeket. A feje fölé is kinyúló tetőnek, meg a kitűnő pácolásnak köszönhetően az évek során nem hagyott rajta nyomot az idő.
A belső berendezés hangulatos. Amíg az ételre várunk, van mit nézegetni.
A kemence tetején például cserépedények pihennek. A jobboldali egy jellegzetes, 100 éves káposztásfazék, amelyet még nem "mázoloztak" be.
A falakon elhelyezett sok csecsebecse meghitt hangulatot eredményez. Olyan az összkép, mintha egy érdekes lakásba tévedtünk volna be.
Polcok.
Régi könyvek.